Junioři otočili utkání s Libercem a dál vévodí celé soutěži

V sobotu se na Zimním stadionu Luďka Čajky odehrálo utkání juniorské NEON Extraligy mezi celky PSG Zlín a HC Bílí Tygři Liberec. Liberečtí zpočátku překvapili domácí aktivní hrou a výsledkem 0:2 po první třetině. Poté se ovšem do hry "obuli" také domácí borci a otočili výsledek zápasu ve svůj prospěch. Hlavní hvězdou utkání byl Pavel Sedláček, člen hokejového A týmu mužů, který si na svůj účet připsal hattrick a tomu dvě asistence.
20.kolo, so 23.11.2013, ZS Luďka Čajky
Zlín
Liberec
6:4
(0:2, 1:1, 5:1)

Branky a nahrávky: 25. Sedláček (Matula), 45. Matula (Sedláček, Talán), 49. Gremlica (Karola, Dalajka), 54. Sedláček (Stránský, Řezáč), 55. Stránský (Sedláček, Matula) 60. Sedláček (Stránský) – 7. Boček (Mikyska), 16. Jandejsek (Mikyska), 35. Artl (Psota), 51. Psota Rozhodčí: Dědek – Bryška, Velinský Vyloučení: 4:5 Využití: 0:1 V oslabení: 0:0 Diváci: 121 Střely na branku: 37:20 Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3, 3:4, 4:4, 6:4

Svoboda – Řezáč, Stuchlík, Macharáček, Zbořil, Andrýsek, Talán, Kužílek – Hlaváč, M. Kratochvil, Dalajka, Gremlica, Š. Kratochvil, Karola, Haničinec, Al-Muaqet , Stránský, Galuška, Matula, Mika, Sedláček

Sobotka – Jandejsek, Mrázek, Šír, Artl, Turek, Pálek, Zedek – Langhamer, Hrníčko, Dlouhý, Belovič, Psota, Vlk, Boček, Mikyska, Žďárský, Havlas, Pilař

První třetina tohoto duelu začala velmi svižně. Oba celky začaly aktivně a snažily se o co nejrychlejší vstřelení branky. To se povedlo hned v sedmé minutě střetnutí Liberci. Po velké chybě Jakuba Kužílka se puku zmocnil Josef Mikyska, který přihrál před branku na absolutně nehlídaného Šimona Bočka, jenž se tváří v tvář Svobodovi nemýlil. Další branku přidali liberečtí o devět minut později, v minutě šestnácté. Pod touto akcí je opět podepsaný Josef Mikyska, který přihrál na modrou čáru Adamu Jandejskovi a ten propálil vše, co mu stálo v cestě. Do konce třetiny jsme mohli vidět ještě jednu potyčku, která vznikla po závaru před gólmanem Sobotkou.

Do druhé třetiny vstoupili Berani jako znovuobrození. Hned v první minutě si vytvořili dvě obrovské šance, které jen díky skvělým zákrokům Josefa Sobotky neskončily gólem. Tu první měl Filip Stránský, který tečoval tvrdou střelu od modré čáry. Druhou akcí se předvedlo duo Dalajka-Matula, přičemž první jmenovaný vybojoval pro Matulu puk, který tvrdě pálil z úrovně kruhů na Sobotku. Berani se přece jen dočkali branky. Dominik Matula nastřelil puk na Sobotku, ten vyrazil puk před sebe, kde stál osamocený Pavel Sedláček a ten se z blízky nemýlil. Jenže liberečtí znovu udeřili. Matěj Psota naznačil střelu, přesně přihrál před bránu Petrovi Artlovi, který puk doklepl za Svobodovy záda. Ve zbytku druhé třetiny stojí za zmínku snad jen střela Adama Dlouhého, která orazítkovala tyč Svobodovy branky.

Do třetí třetiny vstoupili opět aktivněji domácí. Slibnou šanci měl Patrik Dalajka, toho ovšem Josef Sobotka vychytal. Aktivita Beranů přinesla ovoce. Po kombinaci Juraje Talána s Pavlem Sedláčkem se do útoku 2 na 1 řítil Dominik Matula s Filipem Stránským. První jmenovaný vzal celý osud akce na sebe a krásnou střelou překonal Sobotku. A vzápětí přišlo vyrovnání! O to se postaral Martin Gremlica, který se nejrychleji zorientoval v obrovské skrumáži před gólmanem Sobotkou a puk doslova dotlačil za jeho záda. Jenže liberečtí se hned o dvě minuty později znovu ujmuli vedení. Branku vstřelil Matěj Psota, který probruslil téměř celým hřištěm až před Svobodu, kterého prostřelil. Jenže Berani se opět nevzdali a srovnali. O tuto branku se opět postarala první formace, když Filip Stránský poslal kotouč před bránu, kde ho do sítě dopravil Pavel Sedláček. A hned o minutu později, v 55. minutě Berani velký obrat dokonali. Opět se v tom nejlepším světle předvedla první formace, když Pavel Sedláček přihrál puk Filipu Stránskému, který se ocitl volný mezi kruhy a zavěsil puk nad lapačku Sobotky. V poslední minutě utkání Liberec zkusil hru bez branáře, která ovšem byla potrestána. Velký obrat Beranů zpečetil svým třetím gólem v tomto utkání Pavel Sedláček.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (PSG Zlín): Utkání jsme nezačali dobře. Liberec byl aktivnější a využil chyby, které jsme udělali. Ve druhé třetině jsme se nadechli na kontaktní gól, ale pak soupeř sehrál dobře přesilovku, takže jsme byli trochu dole, ačkoli se naše hra zlepšila. Ve třetí třetině jsme podali výborný kolektivní výkon, nasazení od všech hráčů a ten tkal vyústil v to, že přestože jsme vyrovnali a hned zase vedení ztratili, tak jsme to dokázali obrátit. Já si myslím, že mužstvo ukázalo jakou má sílu.

Petr Haken (Bílí tygři Liberec): Dvě třetiny jsme byli lepší než domácí a určitě i produktivnější. Nevím co se stalo, protože ve třetí třetině jsme úplně odešli. Nemyslím fyzicky, ale dělali jsme obrovské chyby. Pak jsme se znovu dostali do vedení, myslím si, že i trošku šťastně, tak už by jsme měli uválčit ten zbytek zápasu. Jenže my jsme neválčili, my jsme jenom dohrávali a to je málo. Musíme se rvát o každý bod a dneska jsme se o něj neprali, jako včera ve Vsetíně, takže jsme se si nezasloužili vyhrát.